Search

Juvederm fileri

Juvederm - najbolji dermalni fileri za male, srednje ili velike bore lica

U svakodnevnoj medicinskoj praksi najtraženiji i najpopularniji dermalni filer je hijalurnoska kiselina koja je na tržištu prisutna u nekoliko komercijalnih varijanti. Juvederm fileri su obnavljajući dermalni fileri koji se mogu koristiti za ispunjavanje linija i nabora, za obnovu punoće obraza i brade te za poboljšanje izgleda usana. Dermalni fileri ili punjači su injekcijski preparati koji se mikro iglicom unose u željena područja lica - bore lica kako bi se bore smanjile ili potpuno uklonile, osvježio izgled lica, izvršili određeni korektivni zahvati npr. popunio volumen jagodica, obraza, usnica ili svih onih zona lica gdje je došlo do smanjenja tkiva. Hijaluronska kiselina je dugi niz godina glavno sredstvo za terapiju bora. To je stabilizirana hijaluronska kiselina neživotinjskog porijekla koja se prozvodi biotehnološkim postupcima u strogo laboratorijskim uvjetima. Upravo zbog njezine visoke stabilnosti i nealergijskih karakteristika izrazito je biokompatibilna sa ljudskim tkivom i može se aplicirati bez prethodne probne aplikacije.
U našoj se ordinaciji koristimo isključivo najkvalitentiji prozvod hijaluronske kiseline Juvederm, firme Allergan. Ista firma proizvodi i botox. Za razliku od svih ostalih proizvođača filera sa hijaluronskom kiselinom ima anestetik pa ne boli i djeluje kao vazokonstriktor (steže krvne žilice) tako da nakon primjene njime nemate podlijeve. Juvederm ne izaziva imunološki odgovor organizma poput alergijskih reakcija i nema trajnih posljedica za pacijenta. 
Proces apliciranja naše hijaluronske kiseline je potpuno bezbolan a rezultat je vidljiv odmah nakon aplikacije. Kako hijaluronska kiselina stimulira u organizmu i pojačanu produkciju vlastita kolagena sam se rezultat može još dodatno pojačati. Trajanje učinka hijaluronskih injekcijskih Juvederm preparata je uglavnom oko jedne godine ovisno o količini aplicirane hijaluronske kiseline ali i duže ovisno o svakom pojedinom organizmu i njegovom metabolizmu. Juvederm dermalne filere proizvodi Allergan, američka tvrtka koja je međ‘u prvima počela razvoj estetsko-medicinskih tretmana prije više od 35 godina i do danas je zadržala vodeću poziciju u svijetu.