Implantati

Zubni implantati

Zubni implantat je najbolje rješenje ako vam nedostaju zubi. Implantati su najsličniji prirodnim zubima, vraćaju uobićajenu funkcije zuba, a njihovom ugradnjom vratit će vam se osmijeh i samopouzdanje.

Zubni 
implantati

Biomedical (USA) + suprastruktura (abutment) za protezu

Biomedical (USA) + suprastruktura (abutment) za zubne proteze

Cijena: 6.027,32 kn - 800 €

Bredent blueSKY (Njemačka) sa abutmentom (suprastrukturom)

Vrhunski Njemački zubni implantat Bredent blueSKY sa abutmentom (suprastrukturom)
Cijena: 6.404,32 kn - 850 €

Potpuni bezmetalni zirkon keramički Njemački implantat. U potpunosti bezmetalni implantat nove generacije

WhiteSKY A.L. ili WhiteSKY T.L. potpuni bezmetalni zirkon keramički implantat (Njemačka) nove generacije
U potpunosti bezmetalni implantat
Cijena: 2.400 €  (18.082,80 kn)

All-on-2

Acryl zubna proteza koja je fiksirana na 2 zubna implantata Biomedical USA. Protezu možemo fiksirati već tjedan dana nakon ugradnje implantata.

Cijena: 26.370,75 kn/ po čeljusti - 3.500 €

All-on-4

Zubni most na 4 vrhunska implantata (All-on-4) je metoda gdje se za bezube osobe izrađuje zubni most koji je fiksno pričvršćen na 4 zubna implantata. Most koji se radi je bolji metal-keramički od 12 zuba ili standardni all-on-4 ukoliko to situacija zahtijeva. 
Cijena: 40.686,30 kn/ po čeljusti - 5.400 €

All-on-6

Zubni most na 6 vrhunska implantata (All-on-6) je kvalitetnija metoda gdje se za bezube osobe izrađuje zubni most koji je fiksno pričvršćen na 6 zubna implantata. Most koji se radi je bolji metal-keramički od 12 zuba ili standardni all-on-6 ukoliko to situacija zahtijeva. 
 Cijena: 56.508,75 kn/ po čeljusti - 7.500 €

All-on-8

Jedini u Hrvatskoj radimo i specijalni sistem zubnog mosta na 8 vrhunskih implantata (All-on-8). To je metoda gdje se za bezube osobe izrađuje zubni most koji je fiksno pričvršćen na 8 zubna implantata. Most koji se radi je izuzetno lagani vrhunski Titan-keramički od 14 zuba 
Cijena: 86.646,75 kn/ po čeljusti - 11.500 €

Garancija na zubne implantate, zubne krunice, zubne proteze i dr. radove i usluge.

Garancija na zubne krunice/mostove, zubne proteze, implantate-titanski ili cirkonski (zircon, zirconia ili cercon) dio implantata (produkt) koji se ugrađuje u kost je 5 godina. Garancija se odnosi na lom i biokompatibilnost titana i cirkona. 
Svi pacijenti nakon kirurške ugradnje implantata dobivaju implantološku knjižicu koja sadrži datum zahvata, proizvođača i serijski broj zubnog implantata kao jamstvo originalnosti i kvalitete. 
Implantološka knjižica, služi pacijentima kao osiguranje autentičnosti implantata i mogućnost da implantat nadograde bilo gdje u svijetu.

Nakon završetka rada, pacijent treba dolaziti dva puta godišnje na redovite kontrole na kojima doktor provjerava oralnu higijenu, stanje zubnog mesa i kosti, i postoji li ikakvo oštećenje na navlakama. Svi zubni implantati se 3 do 4 mjeseca a maksimalno 6 mjeseci nakon ugradnje moraju staviti u funkciju tj pod trajni fiksno pretetski ili mobilni rad (most/proteza). Ne privremene zube. Pregledi su nužni kako bi se dugoročno osigurala stabilnost samog rada.
Za dugovječnost je jako bitna oralna higijena, da ne dođe do upale oko implantata zbog čega je, u pojedinim slučajevima, potrebno izvaditi implantat te nakon određenog vremena, ponoviti ugradnju.
Današnji implantološki sustavi pružaju odličnu dugoročnu prognozu i sigurnost. Uspješnost od skoro 100% predstavlja najsigurniji i najtrajniji oblik stomatološke terapije. Uz dobru oralnu higijenu pacijenta i obavezne redovite kontrole terapeuta i kvalitetnu koštanu potporu, može trajati doživotno.

Uvjeti garancije
Garancija je podložna godišnjim općim kontrolama. Stomatološki tretman ovisi i o zdravstvenom stanju i navikama oralne higijene pacijenta za koje stomatolog ne može preuzeti odgovornost. 
Garancija se odnosi na kvalitetu rada/proteze, mosta ili implantata kao i provedene terapije koštane mase i dr. isporučenog pacijentu i vrijedi samo u sljedećim slučajevima:
  • ako pacijent dolazi redovito na kontrolni pregled i čošćenje zubnog kamenca (minimlano 2 puta godišnje)
  • ako se pacijent pridržava uputa doktora vezano za oralnu higijenu i posebnog čišćenja mostova, proteza i implantata.
  • ako se defekt napravljenog zubno protetskog rada (kruna, inlay, most, totalna proteza…) može pripisati fazi obrade zubnog tehničara
Garancija ne vrijedi u sljedećim slučajevima:
  • ako pacijent ne dolazi redovno na propisane kontrolne preglede i ako se pacijent ne pridržava uputa doktora vezano za oralnu higijenu i posebnog čišćenja proteza, zubnih navlaka/mostova implantata itd..
  • ako pacijent ne koristi protezu na odgovarajući način (padne mu na tvrdu površinu, udara s njom o nešto ili je ošteti..) 
  • ako pacijent odbije izradu noćne udlage za rasterećivanje zagriza kod bruksizma odn. dnevnog ili nocnog skripanja zubima; ili istu ne koristi, s obzirom da u nedostatku fiksacije pa pritom porculanska faseta može puknuti a ljuskica porculana može se okrhnuti.
Garancija ne uključuje
  • upalu zubnog živca, bolesti paradonta ili zubnog mesa
  • troškove puta, smještaj, 
  • troškove nastale iz drugih razloga (npr. izostanak s posla).kvar/lom prirodnog zuba ispod mosta/krunice
Ordinacija preuzima odgovornost za izvršene zahvate i izrađene proteze predane od strane stomatologa. U garanciju ulaze samo predani protetski radovi, popravci stomatoloških radova ili eventualno izrada novih radova. U garanciju nisu uključeni troškovi puta, smještaj, troškovi nastali iz drugih razloga te koji nisu vezani uz stomatološke usluge.
Search