Krunice (navlake)

METAL KERAMIČKA ILI TITANIUM ZUBNA KRUNICA

Zubna krunica (navlaka) je fiksni protetski nadomjestak koji pokriva jednu zasebnu krunu zuba dajući mu potpuni estetski dojam. Ukoliko želite najbolje zubne krunice svakako nas pitajte i zatražite ponudu. Zbog povoljne cijene i dokazano visoke kvalitete ne smatramo se bez razloga najboljima u struci. Vrstu zubnih krunica određujemo ovisno o Vašim željama i mogućnostima. Mogu biti klasične metal keramičke ili zircon bezmetalne krunice. Od svake imamo nekoliko vrsta i to svaku sa većom estetskom razinom.

Metal keramika

Metal keramičke krunice i mostovi izrađuju se od najnovijih biokompatibilnih legura na bazi Co-Cr (kobalt-krom) bez Nikla i Berilija koji u prirodi izazivaju alergijske reakcije kod određenog broja ljudi.

 1.200kn / 159,27 €

ABR metal keramika

Abrazivno keramičke krunice i mostovi su izrađeni od materijala novije generacije. Abrazivna keramika je bolje estetizirana keramika sa boljom estetikom 20-30% i manjom tvrdoćom keramike koja se teže krha te se smatra optimumom kod srednje klase keramike.
1.600kn / 212,36 €

Talladium keramika

Talladium je jedina vrsta metala koja u svom idealnom omjeru ima titanium i cobalt crom leguru. Cobalt Crom je dodan kako bi se smanjilo talište, a time i velika čvrstoća titana kod velikih višečlanih mostova te je za takve radove preporuka.
2.100kn / 278,72€

Titan keramika Kavo CAD CAM

Titan CAD/CAM strojne sustave (Kavo Everest) se koriste tvornički gotovi blokovi koje se u uređaju glođu za razliku od ručnih verzija titana koji se lijevaju.

3.000kn / 398,17 €

Najkvalitetnije i najljepše krunice i mostovi koji postoje...

IPS e.max (Ivoclar – Liechtenstein)

e.max je kvalitetna estetska zircon keramika koju obrađujemo u CADCAM Sirona Cerec sustavu
2.000 kn / 265,45 €

Incoris Circonia (Zircon Ivoclar – Liechtenstein)

Incoris je vrhunski zircon materijal koji se nakon brušenja premazuje željenom bojom i dodatno peče u keramičkoj peći.
2.500 kn / 331,81 €

Lava Ultimate 
(3M ESPE – USA)

Lava Ultimate je najkvalitetnija opcija zircon keramike na svijetu. Najčvršća i bez dodatnih lakova i pečenja. Trenutno najbolja estetika na svijetu, 70% čvršća od običnog  Zircona (cirkon/cercon).
3.500 kn / 464,53 €

BEZMETALNA ZUBNA KRUNICA IZ ZIRCON (CIRKON/CERCON) KERAMIKE

Ukoliko želite vrhunsku estetiku preporučamo bezmetalnu keramiku odn. najnoviju kompjutorski dizajniranu Zircon keramiku, dizajniranu i izrađenu pomoću računala i stroja sa automatskom obradom materijala bez doticaja ljudske ruke. Kod mnogih ljudi javlja se potreba za izradom više ili manje složenih zubnih nadomjestaka, bilo mobilnih ili fiksnih. Kod nas možete dobiti najnovije postignuće iz stomatologije – titan i zircon keramiku izrađenih CAD/CAM tehnologijom, koja se temelji na kompjutorskim 3D programima, kod kojih praktički ne postoji mogućnost ljudske pogreške a za svaki rad tog tipa dobivate i certifikat. Niže su navedeni opisi bezmetalnih zircon keramika.

METAL KERAMIČKA ILI TITANIUM ZUBNA KRUNICA

Možete se odlučiti za izradu nadomjestaka od kvalitetnih povoljnih materijala poput metal keramike ili nešto skupljih ali estetski puno prirodnijih i ljepših zircona (cercon). Danas se izrađuju lijevani nadomjesci iz čelika bez nikla, talladiuma ili titaniuma na koje se nanaša i kemijski veže keramika. Mi u svome radu primjenjujemo vrhunsku njemačku keramiku VITA ili cerecpo želji abrazivnu keramiku IVOCLAR-ovu iz Liechtensteina u kombinaciji sa navedenim metalima. ABR keramika je keramika novije generacije sa puno boljim svojstvima i puno većim izborom odabira boja i dodataka koji pospješuju estetiku. Upravo zbog tih elemenata estetika je kod novije generacije u odnosu na staru generaciju metal keramike ljepsa 20-30%. Slijedeca stepenica u razvoju je Talladium keramika sa djelomicnim sastavom titaniuma i potpuna titan keramika. Najveća razlika kod nje se krije u vrsti metala koji je 2/3 tanji u odnosu na standardne čelike. Time ostaje više mjesta za estetiku tj. keramiku i radovi ispadaju prekrasni.

TITANIUM ZUBNA KRUNICA

Titan je jedinstven materijal za zubne nadomjestke, posebno krunice i mostove. Ne izaziva nikakve alergijske reakcije – Alergija na strana tijela u organizmu javlja se kod oko 30 posto ljudi. No, kad je titan posrijedi, od operacije kosti, pa sve do postavljanja zubnih nadomjestaka, već nekoliko desetljeća nije bilo sustavne ili lokalne alergijske ili toksične reakcije. Reaktivnost i perfektna obrana – Titan je tzv. reaktivni metal, koji na površini formira jedan od najotpornijih oksida. To krunu ili most štiti od oštećenja slatkom ili kiselom hranom, od agresivnih tjelesnih tekućina i od korozije. Naime, u slučaju korozije iz drugih se slitina oslobađaju metalni ioni, koji onda mogu negativno utjecati na organizam. Da bi se to izbjeglo, koristi se titan, iskušani materijal, biokompatibilan za ljudski organizam. Udobnost, visoka čvrstoća, neutralan okus i lakoća poput pera – Titan je iznimno čvrst. A ako se usporedi potpuno isti metal-keramički most s titan-keramičkim mostom, primjećuje se da je potonji mnogo lakši. Uz to, titan je neutralna okusa, tj. pacijentu se u ustima ne javlja okus metala, što se ponekad događa kod metal-keramičkih krunica i mostova. Može se jesti raznolika hrana, kao što to omogućuje caklina zdravih zuba: npr. žvakanje hladnoga jela nakon vrućeg napitka. Titan će izolirati vaše zube od vruće i hladne hrane i napitaka mnogo bolje nego bilo koji drugi stomatološki metal. Vrhunska estetika – Na titan se nanosi slojevanje vrhunskih keramika, što pacijentu pruža maksimalno estetsko zadovoljstvo. 
Search